Läromedel.fi
Tillbaka till menyn

,

Ukraina - gränslandet

Ukraina – gränsladet

Vad var det som egentligen hände i Ukraina 2014? Omfattande demonstrationer och ett blodbad i Kiev ledde till att president Janukovytj avsattes. Många trodde att vägen till Europa nu var öppen. I dag har Ukraina skrivit ett associationsavtal med EU, men samtidigt har man förlorat Krimhalvön och delvis kontrollen över östra Ukraina.

Ukraina har blivit en vattendelare på den internationella scenen; den slutgiltiga utlösaren av en djup och återkallelig kris mellan Ryssland och väst.

Utrikeskorrespondent Anna-Lena Laurén var på plats i Kiev, på Krim och i östra Ukraina ända från början. I den här boken skildrar hon människorna hon har mött, situationer, platser och upplevelser från fältet.

Bokens andra författare journalisten Peter Lodenius tecknar bakgrunden till både tidigare och senare händelser i Ukraina.

Ukraina – gränslandet utkom första gången 2015. Våren 2022 utkom verket i ny utgåva med nyskrivet förord av Anna-Lena Laurén. En del av bokens intäkter går till Unicef och hjälpen till Ukraina.
 

Om den här publikationen
Ukraina – Gränslandet av Anna-Lena Laurén och Peter Lodenius är här tillgänglig som e-bok och ljudbok för alla studerande på andra stadiet tack vare ett samarbete mellan Svenska kulturfonden och Schildts & Söderströms.

Ladda ner e-boken och/eller ljudboken nedan.